Στον Όμιλο Βιοκυτταρική πραγματοποιείται τεστ ανίχνευσης για τον ιό SARS-COV-2 (COVID-19) καθημερινά & όλες τις ώρες.

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας για Μοριακή ανίχνευση (PCR test) ή για Ταχεία ανίχνευση (RAPID test) και παραλάβετε αυθημερόν τα αποτελέσματά σας.

Τηλ επικοινωνίας:

Επικοινωνήστε 24 ώρες και 7 ημέρες την εβδομάδα στο email: info@biokittariki.gr

 

ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΕ

Η αλματώδης επιδημιολογική επιβάρυνση φέρνει ξανά στο προσκήνιο θέματα που αφορούν τον τρόπο εργαστηριακής διερεύνησης των ασθενών αναφορικά με την πιθανότητα μόλυνσης ή νόσησης  από Covid-19.

Καθοριστικός  του αποτελέσματος είναι ο σωστός τρόπος λήψης  του προς εξέταση δείγματος από το βάθος της στοματικής κοιλότητας ή της ρινός.

Το βασικότερο εργαστηριακό εργαλείο αποτελεί το PCR test. Η εξέταση αυτή έχει τη υψηλότερη ευαισθησία και ειδικότητα. Λόγω του τρόπου διεξαγωγής της εξέτασης και της ακολουθούμενης διαδικασίας μπορεί να δώσει θετικό αποτέλεσμα ακόμα και σε σχετικά μικρότερο ιικό φορτίο.

Τα ταχείας ανίχνευσης (Rapid) PCR test λειτουργούν στην ίδια βάση ανίχνευσης του RNA όμως απαιτούν υψηλότερο ιικό φορτίο. Δεν πρέπει να θεωρούνται σαν μεθοδολογικά εργαλεία που υποκαθιστούν το κανονικό PCR test.

Η εξέταση των αντιγόνων της επιφάνειας του ιού (antigen test) είναι διαδικασίες γρήγορης απάντησης.

Βασίζονται στην οπτικά διαπιστούμενη αντίδραση αντιγόνου – αντισώματος. Είναι χρήσιμο εργαλείο ευρύτερου μαζικού ελέγχου και όχι ελέγχου ασθενών Νοσοκομειακού περιβάλλοντος.

Ο έλεγχος των αντισωμάτων Test Covid-19 IgG και IgM για τους νοσούντες από Κορωνοϊό, αξιολογείται 3 εβδομάδες μετά την έναρξη των πρώτων συμπτωμάτων.

Ο έλεγχος των αντισωμάτων Test αντισωμάτων Covid-19 IgG spike για τους ήδη εμβολιασμένους αξιολογείται 4 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Ο έλεγχος των αντισωμάτων Test Covid-19 IgG και IgM δεν έχει την δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες αρχικού ελέγχου πιθανών κρουσμάτων ή την αρχική εκτίμηση νοσούντων.